Petra Toscana, Belvento, Vin del Mara Viognier, Maremma
Artikelnummer: WBAW1008Toscane (Maremma) - Italië
De naam Belvento betekent letterlijk 'lekker briesje'. Het verwijst naar het feit dat de nabijheid van het landgoed tot de zee wat een bijna constante zeebries garandeert. De wijngaarden bevinden zich in een ongerept, "wild" deel van de Maremma langs de Toscaanse kust waar de biodiversiteit levendig is. Het landgoed is 100 procent biologisch gecertificeerd. De biologische conversie werd gecontroleerd door de vooraanstaande Italiaanse expert Ruggero Mazzilli, een van de meest gerespecteerde biologische kruisvaarders ter wereld. Het beheer van de wijngaard staat onder toezicht van Marco Simonit, een baanbrekende agronoom die nieuwe en revolutionaire benaderingen van snoeien heeft ontwikkeld. De wijnmaker is Beppe Caviola, bekend om zijn werk in Barolo en Barbaresco. De bio-architectuur wijnmakerij van de wijnmakerij is ontworpen door de beroemde Zwitserse architect Mario Botta. De wijngaarden waar de druiven voor deze wijnen worden verbouwd, bevinden zich in een onontwikkeld gebied van de Toscaanse kust waar de natuurlijke biodiversiteit van het landschap helpt om wijnen te creëren die levendig zijn in hun aroma's en smaken.
Petra Toscana, Belvento, Viognier, Italie
Vinificatie
Na een zachte persing vindt de fermentatie plaats in roestvrijstalen tanks, bij een gecontroleerde temperatuur van 16 ° C. Vervolgens rijpt de wijn minimaal 3 maanden op fles. Oogst vindt plaats begin september
Druiven; Viognier 100%
Geur & smaak
De kleur is beslist strogeel. De neus heeft hints van lavendel, vlierbloesem, citroenmelisse en witte meloen kortom tropisch zoals hoort bij Viognier De smaak is zacht, sappig, fris en elegant, met een mineralige iets vettige afdronk .