Petra, Survereto, Zingari
Artikelnummer: WPWR4208Petra komt van Pietra (Latijns voor steen) en staat voor de soliditeit van het werk die zowel Victor en Francesca Moretti (vader en dochter) hebben als basis voor hun werk. Petra is gelegen in San Gemignano, toscane. Het landgoed strekt zich uit over 300 hectare en heeft wijngaarden, bossen en olijfbomen. De grond kan je onderverdelen in drie delen. Het eerste deel is een stenen grond, dit zijn de zeer arme delen grond van het landgoed. Het tweede deel is interessanter dankzij de bergen die metaal afscheiden. Dit wordt opgenomen in de grond waardoor dit deel zeer vruchtbaar is. Het derde deel is het laagste gedeelte van het terrein. Dit stuk grond is het diepste gedeelte met veel voedingswaarden. Door deze verschillende soorten grond ontstaan er verschillende wijnen, waar in het eerste gedeelte vooral kracht en body terug komt in de wijn is het bij gebied drie souplesse en elegantie wat terugkomt.
De naam Zingari betekend zigeuner en komt van een oude bron op de wijngaard. Vroeger was deze bron een rustplaats voor pelgrims en reizigers die zich hier konden opfrissen. De huidige wijngaard is geboren als een experiment om te kijken hoe de voor deze streek ongebruikelijke druiven Syrah, Merlot, en Petit Verdot het in deze omgeving zouden doen.
De wijn is een blend van streekfavoriet Sangiovese met Syrah, Merlot en Petit Verdot. Mooie robijnrode kleur. In de neus veel fruit en bloemigheid. Aroma's van kersen en donkere chocolade. Lekker volle body met ronde tannines.
Dat de vermaarde wijnrecensent James Suckling deze wijn 94 van de 100 punten gaf, laat duidelijk merken dat zelfs een "experiment" van Petra uit kan groeien tot een zeer hoog niveau.